Slik reduserer du strømforbruket ditt

Mange leter etter enkel tips for å redusere strømregningen, og her er 5 tips som de fleste kan bruke.

Senk temperaturen når du er borte 

Om natten eller når huset står tomt er det mindre behov for varme. Senk derfor temperaturen om natten, på dagtid eller hvis huset står tomt i helgen. Mange moderne ovner og termostater har mulighet for dette – sjekk bruksanvisningen. Smarthus-løsninger gjør det mulig å automatisere heving og senking av temperatur. Hvis du skal kjøpe inn nye varmekilder er det lurt å forhøre seg om mulighetene for stille inn temperaturregulering.

Luft kort og effektivt

Strømmåleren blir glad dersom du lufter kort og effektivt. Dersom du lufter lenge, vil både gjenstander, tak, gulv og vegger bli kalde. Det tar tid å varme opp igjen. Dersom du lufter på vidt gap i 3-4 minutter oppnår du derimot å få skiftet ut luften før tingene blir kalde.

Bytt til sparepærer – ute og inne

Bytt til sparepærer både ute og inne. Nye lyskilder kan ha et strømforbruk som er bare brøkdelen av hva gammeldagse glødepærer bruker. Spesielt utendørs trenger du ikke pærer som har et stort varmetap.

Rom holder seg varmere om du drar for gardiner når du ikke bruker rommet, og du vil redusere strømregningen din

La noen rom være kalde

Noen bor i hus og bygninger med mange rom. Det var vanligere før å stenge av rom for vinteren. Da som nå er dette et godt strømsparetips. Steng av kalde rom, korridorer og boder. Pass likevel på å holde en liten lunk på for å sikre mot frost og fare for frosne rør. Sprekker rør blir det dyrt og det motsatt av å spare.

Bruk gardiner

Ved å dra gardinene foran vinduet når du ikke bruker rommet, reduserer du behovet for oppvarming. Dette gjelder spesielt i eldre hus, med vinduer som er noen tiår gamle.

Disse tipsene reduserer du strømforbruket ditt, men hvis du i tillegg har et billig strømabonnement, kan du senke regningen din ytterligere. Hurum Kraft er flere ganger utpekt som en av Norges rimeligste strømleverandører over tid.