Med en god genser, kan man ha litt lavere innetemperatur.

Slik reduserer du strømforbruket ditt

Mange leter etter enkel tips for å redusere strømregningen. Vi har et veldig godt tilbud for dere som vil installere varmepumpe over strømregningen – det kan du lese om her – men her er 5 tips som de fleste kan bruke uten å foreta store investeringer.

1: Senk temperaturen når du er borte 

Om natten eller når huset står tomt er det mindre behov for varme. Senk derfor temperaturen om natten, på dagtid eller hvis huset står tomt i helgen. Mange moderne ovner og termostater har mulighet for dette – sjekk bruksanvisningen. Smarthus-løsninger gjør det mulig å automatisere heving og senking av temperatur. Hvis du skal kjøpe inn nye varmekilder er det lurt å forhøre seg om mulighetene for stille inn temperaturregulering.

2: Luft kort og effektivt

Strømmåleren blir glad dersom du lufter kort og effektivt. Dersom du lufter lenge, vil både gjenstander, tak, gulv og vegger bli kalde. Det tar tid å varme opp igjen. Dersom du lufter på vidt gap i 3-4 minutter oppnår du derimot å få skiftet ut luften før tingene blir kalde.

3: Bytt til sparepærer – ute og inne

Bytt til sparepærer både ute og inne. Nye lyskilder kan ha et strømforbruk som er bare brøkdelen av hva gammeldagse glødepærer bruker. Spesielt utendørs trenger du ikke pærer som har et stort varmetap.

4: La noen rom være kalde

Noen bor i hus og bygninger med mange rom. Det var vanligere før å stenge av rom for vinteren. Da som nå er dette et godt strømsparetips. Steng av kalde rom, korridorer og boder. Pass likevel på å holde en liten lunk på for å sikre mot frost og fare for frosne rør. Sprekker rør blir det dyrt og det motsatt av å spare.

5: Bruk gardiner

Ved å dra gardinene foran vinduet når du ikke bruker rommet, reduserer du behovet for oppvarming. Dette gjelder spesielt i eldre hus, med vinduer som er noen tiår gamle. Det samme gjelder med tepper på gulvkalde hus.

Disse tipsene reduserer du strømforbruket ditt, men hvis du i tillegg har et billig strømabonnement, kan du senke regningen din ytterligere. Hurum Kraft er flere ganger utpekt som en av Norges rimeligste strømleverandører over tid.

Om Hurum Kraft

Vi setter deg først.

Hverdagen i Hurum Energiverk i gamle dager

På Østlandet, midt i Oslofjorden og mellom Oslo, Drammen og Moss, finner man Hurum. En liten perle med store verdier. Der ligger landemerker som Stikkvannshytta, Holmsbu havn, Tronstad Gård, Tofteholmen og Kyststien. Og Hurum Kraft, selvfølgelig. Vi satser både på de nære ting og spennende innovasjon, og vårt aller viktigste oppdrag er å gjøre din hverdag litt lettere. Vi skal være blant markedets billigste strømleverandører over tid. 

Hurum Kraft har fire ansatte. Vi er eid av Hurum Energi, som igjen er eid av Asker kommune. Derfor kan vi si at det er lokalbefolkningen, dere, som eier oss. Hurum Energis stolte tradisjon går helt tilbake til 1919. 

Vi tror noe av grunnen til at vi har vært en bærekraftig bedrift så lenge, er den personlige servicen. Kundene våre kommer alltid først, og vi setter pris på at dere tar kontakt. Vi tror ikke på chatboter, men på ekte mennesker som har innsikt i bedriften og kan hjelpe deg å finne løsninger. De du møter når du ringer eller sender e-mail, er de samme som jobber med økonomi og drift forøvrig i Hurum Kraft. Slik har det alltid vært, og slik vil det fortsette.

Lokalsamfunnet er bærebjelken i alle bedrifter. 500.000,- av vårt overskudd går til lokale organisasjoner og idrettslag – for å nevne noen. I tillegg kjøper vi refleksvester til alle førsteklassingene på Hurum hvert år. Vi bidrar gjerne til en tryggere hverdag for framtida vår. 

Smarthus og elbillading for alle

Hurum Kraft er erfarne med ladestasjon for elbil

Hurum Kraft er blant de billigste strømleverandørene som leverer til kunder over hele landet. Hos oss sitter fast ansatte medarbeidere som elsker å gi deg ekte, god kundeservice. Vi er svært erfarne innen elbil-lading. Vi driver våre egne ladestasjoner og har løsninger for elbil-lading hjemme. Det har vært mye snakk om nye muligheter som følge av blant annet de nye strømmålerne. Slutt på snakk! Vi kjører på for å levere deg nye muligheter i praksis. Fremover kommer mye smarthus-nytt fra oss. Les oss om Smartliv-prosjektet til Hurum Kraft hvor vi leser av digitale vannmålere i Lier og Asker (Røyken og Hurum). En verdensnyhet hvor du kan se strømforbruk og vannforbruk i samme app! 

Nå når hjemmeside og logo har gjennomgått en endring, er vi klare for neste kapittel.  Men vi kan love deg dette: Tryggheten, kundeservicen og kjærligheten til lokalsamfunnet endrer seg aldri.

Alt om «Norgespris» – regjeringens forslag til fastpris

Regjeringen har foreslått en ny fastprisordning for strøm, kalt «Norgespris», som kan tre i kraft fra 1. oktober. Den foreslåtte fastprisen er 40 øre/kWh ekskludert merverdiavgift (50 øre/kWh inkludert mva). 

Det er fortsatt uklart hvordan ordningen praktisk vil gjennomføres, men det er sannsynlig at den vil tilbys i form av et eget strømabonnement. Forslaget er ikke vedtatt ennå. Stortinget må først stemme over det, og endringer kan derfor forekomme før en eventuell innføring.

    Jeg ønsker å bli kontaktet om oppdateringer rundt Norgespris


    Lik pris i alle prisområder

    Norgespris skal være den samme uansett hvilket prisområde i Norge man befinner seg i. Ordningen vil også være tilgjengelig både for boliger og fritidsboliger.

    Bindingstid på 12 måneder

    Det er forventet at Norgespris vil ha en bindingstid på 12 måneder. Ved utløpet av perioden vil kundene få tilbud om en ny fastpris justert for neste sesong, som de kan velge å binde seg til videre.

    Redusert moms på nettleie

    Regjeringen har også foreslått å redusere merverdiavgiften på nettleie fra 25 % til 15 % fra 1. juli 2025. Ifølge regjeringen er dette første steg mot en full avvikling av moms på nettleie. 

    Nye detaljer

    Mandag 10. mars sendte regjeringen sitt forslag om Norgespris til høring. Forslaget inneholder flere presiseringer som ikke har vært offentliggjort tidligere. Blant annet foreslås det et tak for hvor høyt strømforbruk som kan inngå i ordningen. Regjeringen ber om innspill på om grensen for boliger skal være 3000, 4000 eller 5000 kWh per måned, mens alternativene for fritidsboliger er 500, 1000 eller 1500 kWh per måned.

    I tillegg er det foreslått at prisen skal justeres én gang i året og gjelde fra 1. januar til 31. desember. Startprisen er satt til 40 øre ekskl. mva. fra 1. oktober 2025 til 31. desember 2026, med første prisjustering fra 1. januar 2027.

    Videre behandling

    Forslaget må først behandles i Stortinget. Energidepartementet jobber nå med en detaljert utforming av ordningen. Detaljene vil bli kjent når forslaget blir sendt på høring. Deretter vil regjeringen fremme en proposisjon for Stortinget i løpet av våren. Dersom forslaget får flertall, vil kunder etter 1. oktober 2025 til 31. desember 2026 kunne velge Norgespris som alternativ til dagens strømstøtteordning.

    Vi følger saken og vil holde deg oppdatert.

    Nabolag med solceller på taket og Tesla utenfor garasjen

    2 år med solceller

    Solenergi er mer enn bare en trend; det er en god investering. En familie fikk installert solcelleanlegg på taket sitt utført av våre samarbeidspartner for litt over 2 år siden. Her forteller han hvordan dette har påvirket hans hverdag.

    Den beste investeringen

    – Installering av solcelleplater på taket er den smarteste investeringen jeg har gjort, forteller en fornøyd kunde. Med de siste tiders strømpriser blir investeringen raskt lønnsom. Med 50 plater på taket, oppnår han en imponerende produksjon på nesten 13.000 KWh i året. –Med to elbiler og fem personer i vår husstand dekker egenprodusert strøm nesten hele forbruket.

    Velg rett solcelleleverandør

    Det er mange leverandører og velge mellom når det kommer til

    – Vi valgte den leverandøren med bredest erfaring med montering på alle typer tak, samt at de leverte best på prosjektering, gjennomføringsplan, HMS og pris. Da ble valget enkelt og anlegget ble installert som avtalt.

    Ingen anger og null feil. 

    Det eneste kunden angrer på er at han ikke tok beslutningen tidligere.

    – Etter to år i drift har det vært null feil og det eneste jeg angrer på er at jeg ikke gjorde dette tidligere.

    Det er ingen til om at solenergi i dag  er en bærekraftig og økonomisk løsning som vil produsere energi for deg langt inn i fremtiden 

    Er solcellepanel noe for deg?

    Lurer på om solcellepanel på taket kan være noe for deg og ditt hus? Vi har laget en hendig kalkulator som kan gi en pekepinn på hvor mye solceller du kan bygge og hvor mye strøm som kan produseres. 

    Mange typer solanlegg

    Vi kan formidle en lang rekke solcelleanlegg. Du kan ettermontere, eller bygge inn skjult anlegg i takstein når du bygger nytt.

    Ønsker du en uforpliktende prat  solcelleanlegg? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Ta kontakt med oss, så kan en av våre efarne kolleger ta en prat med deg. 

    Hvordan ettergå faktura

    Vi forstår at det kan være krevende å få oversikt over alle detaljene på strømregningen. Hver dag inneholder fakturaen 24 linjer med informasjon om forbruk og kostnader, noe som kan resultere i opptil 720 linjer i løpet av en måned. Det er derfor viktig å merke seg at mindre avvik kan oppstå på grunn av avrunding, ettersom beregningene ofte består av flere desimaler.

    Informasjonen du finner på Hurum Kraft Min side er inkludert moms, og dette må tas med i vurderingen når du går gjennom fakturaen. Hvis du ønsker å se de grunnleggende strømprisene uten moms, kan du finne dette på Nord Pool Group sitt nettsted, nordpoolgroup.com.

    Hvordan ettergå faktura:

    Du finner Min Side på http://minside.hurumkraft.no

    1. Gå til Måler og Forbruk.
    2. Legg inn ønsket dato for periode som skal sjekkes og hent data.
    3. Klikk på «Vis pris» og klikk på Excel-ikonet til høyre.
    4. Åpne Excel dokumentet som ble lastet ned.
    5. Excel dokumentet er listet med følgende kolonner: Time, forbruk og pris.
    6. I Kolonne D2 legges inn følgende kode: =C2/100 og dra denne helt ned til siste rad
    7. Gå inn på din strømavtale på Min Side for å finne påslaget på din strømavtale.
    8. Er PÅSLAGET ditt 4,2 øre skrives påslag som 0,042.
      I kolonne E2 legges inn følgende kode og påslag fra steg 7: =D2-0,0PÅSLAGET.
      og dra denne helt ned til siste rad.
    9. I kolonne F2 legges inn følgende kode: =B2*E2 og dra denne helt ned til siste rad.
    10. Gå til slutten av radene og klikk på første ledig celle i kolonne B. Klikk på Autosummer oppe til høyre og trykk ENTER. 

      Du vil nå få summering av forbruket ditt for kolonne B som vil være det samme som på faktura.
    11. Gå til slutten av radene og klikk på første ledig celle i kolonne F. Klikk på autosummer  oppe til høyre og trykk ENTER. Du vil nå få summering av times spotprisen for kolonne F.
    12. Klikk på en ledig celle og legg inn =F…/B… Erstatt … med cellenummer til steg 10 og 11. Summering av kolonne F delt på summering av kolonne B.

      Du får nå kWh prisen som du er fakturert på faktura.
    Solceller på taket

    Solkonto med timespot

    For våre plusskunder tilbyr vi nå Solkonto! Med Solkonto får du muligheten til å spare opp overskuddskraften din og selge den igjen på et senere tidspunkt. Tenk på det som et virtuelt batteri som gir deg full kontroll over når du ønsker å selge din overskuddskraft. Du kan dermed maksimere verdien av din egenproduserte kraft og få en mer fleksibel og lønnsom energihåndtering.

    Slik fungerer Solkonto med timespot

    • Du får mulighet til å spare opptil 3000 kWh på Solkonto. Ved uttak frigjøres plass til nye kWh på Solkonto. Du kan spare opp inntil 12 måneder på din solkonto før du må gjøre et uttak.
    • Uttaket beregnes basert på den gjennomsnittlige spotprisen for foregående måned i ditt prisområdet.
    • Du mottar en e-post etter hver avregning som gir oversikt over dine oppstarte kWh, verdien på disse og med mulighet for uttak.
    • Overskudsstrøm over 3000 kWh blir ikke lagret på Solkonto, men går direkte til fratrekk på strømregningen din.
    • Det kan maksimalt være 200 øre/kWh i differanse mellom verdien av det du produserer strømmen til, og verdien av prisen på uttak.
    • Ved oppsigelse av avtalen betales oppspart saldo ut til siste måneds snittpris.

    Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, er du velkommen til å kontakte oss.

    Vi gir tilbake til lokalsamfunnet

    Sponsoroversikt 2024

    Vi eies av nye Asker kommune, så på en måte kan vi si at lokalbefolkningen eier oss. Det betyr at vi ser på det som både et ansvar og et privilegium å kunne sponse lokale organisasjoner, idrettslag, arrangement, foreninger og tiltak – hvert år. 

    Frivillige og ansatte over hele landet gjør en enorm innsats for kulturliv, idrett og veldedighet  – hver dag. De gir av sin tid til viktige formål, og bidrar til etablering og vedlikehold av trygge arenaer for barn og unge gjennom den jobben de gjør. Det setter vi stor pris på. 

    Blant våre mottakere finner du: 

    Refleksvester til barna våre!

    Barna er framtida vår, og vi vil gjerne gjøre vårt for å ivareta sikkerheten deres. En del av potten går også til å kjøpe refleksvester til alle 1.-klassinger på Hurum hvert år. Det kan du lese mer om her.


    Bruker du refleks?

    Om vinteren har vi ikke mange soltimer her til lands, men vi ferdes i trafikken likevel. Da er det lurt å ta sine forholdsregler, for eksempel ved å bruke refleks. Vi i Hurum Kraft bidrar der vi kan for å hjelpe barna å holde seg trygge i trafikken.

    Statens Vegvesen forteller at 50% av fotgjengerulykkene i Norge skjer i skumring eller mørke. Ifølge Trygg Trafikk er det viktig at refleksen er synlig fra alle vinkler, og at den beveger seg når du går. På den måten er du synligst mulig. Bare 46% av voksne her til lands bruker refleks.

    En tradisjon vi er stolte av

    Vi i Hurum Kraft har som tradisjon å dele ut refleksvester. I år har vi delt ut 225 vester til førsteklassinger i Asker-området. Men i år fikk vi noe enda finere i retur: Noen av elevene hadde tegnet tegninger til oss, som takk for vestene! Har dere sett noe så fint?!

    (Teksten fortsetter etter bildene)

    Om du bruker refleks, gir du bilføreren åtte sekunder ekstra til å se deg og reagere.

    Husk Fido

    Det er viktig at vi ikke glemmer Fido når vi tar på oss refleks før vi går ut. Er det noen som er mye ute, er det jo nettopp menneskets beste venn – og det er både billig og lett å få tak i refleksvester som passer til dem. Det går også an å investere i refleksgarn til genseren, eller å passe på at dekkenet du kjøper har godt med reflekser på seg. Dette kan du også få hjelp til i den lokale dyrebutikken.

    Vi anbefaler å lese mer om refleksbruk og trafikksikkerhet på Trygg Trafikks hjemmesider. Der finner du blant annet statistikk, fakta, dokumenter og lenker.

    Har du solceller? Slik tar vi vare på grønne kunder

    Er du blant de som lager egen strøm, eller som vurderer det?

    Flere og flere nordmenn går over til å produsere egen strøm. Det kan man gjøre ved å installere solcellepanel på taket, en løsning som gjør at man lager strøm til seg selv og kan selge overskuddet tilbake til strømselskapet. På denne måten går ikke overskudds-strøm til spille, og man er delvis eller helt selvforsynt. Dette er attraktivt for mange kunder, kanskje særlig i disse dager.

    Les om bedriften i Slitu som installerte solcellepanel på taket og sparer 20-25%. Saken er for abonnenter.

    Jo, vi har sol nok

    Mange er skeptiske til solcellepanel her til lands fordi de tviler på om vi har sol nok til å produsere strømmen vi trenger. Men det har vi. Vi har ikke like mye sol som flere tropiske land, nei, absolutt ikke. Men om vi skal sammenligne oss med andre land i Europa, hvilket er mer riktig i denne sammenhengen, kan vi si at Norge og Tyskland har mye til felles her. Og i Tyskland er de blitt riktig glade i solcellepanel som energikilde. Så om vi ser til andre, lignende land, finner vi at de drar god nytte av denne teknologien.

    Lurer du på hvordan du kjøper miljøvennlig strøm? Les denne artikkelen på hurumkraft.no.

    Hvordan tar vi vare på «grønne kunder»?

    Hurum Krafts «Grønn Strøm» er vårt strømabonnement tilpasset de kundene som langt på vei er selvforsynte med strøm, og et godt bevis på at det lønner seg å velge grønt. Med dette abonnementet har du ingen bindingstid.

    Du betaler kun 59,- fast hver mnd. som grønn kunde hos oss i Hurum Kraft, og vi kjøper reststrømmen din til timespot (område) eks. mva.

    Du betaler aldri i forkant

    Vi vet at mange strømkunder er usikre på når regninga kommer, etter at det var litt bruduljer om forskuddsvis betaling i media for noen uker siden. Vi skrev denne artikkelen for kort tid siden, der vi avklarer enkelt og greit at du ikke vil måtte betale på forskudd hos oss.

    Er du usikker på hvilket strømabonnement du skal velge? Kanskje denne artikkelen kan hjelpe deg.


    Du kan føle deg trygg hos oss

    Nyhetsmediene forteller i disse dager om strømselskaper som har begynt å sende regninger forskuddsvis.

    Det vanligste når det kommer til strømregningen din, er at du betaler for strøm du har brukt – ikke strøm du kommer til å bruke. Slik har det vært så lenge vi kan huske. Men noen strømselskap har begynt å sende regninger på forskudd, slik at kundene må betale for det de tror de kommer til å bruke. Dette har mange reagert på, med rette, mener vi.

    Og dette gjelder ikke oss. Uansett likviditet ønsker vi å bevare vår etterskuddsvise fakturering av kundene våre. Det vil si at du som Hurum Kraft-kunde ikke trenger å forholde deg til forskuddsfakturering. Vi vet at likviditeten din ikke nødvendigvis forteller noe om deg, og vi stoler på kundene våre.

    «Min side» er nyoppusset!

    Det er alltid litt spennende å drive oppussing – også på nett! Nå er «Min side» enda enklere for deg å bruke.

    En femtedel av nordmenn bruker mobilen så mye som fem til åtte timer daglig. Mobilen vår er alltid der – i lomma, veska eller liggende rett ved siden av oss. Det er en stor fordel å ha tilgang på det meste der. Så nå har det blitt enda lettere for deg å bruke «Min side» på mobilen. Og nå når strømprisene og nettleien er mer variable, bruker flere og flere av dere disse sidene for oversikt.

    Da vi lagde nye nettsider, var det for å finne lettere frem – og gjøre sidene tilgjengelige for flere. For eksempel ved å gjøre det lettere å lese. Dette har vi nå gjort for «Min side». De som bruker mobiltelefon vil også sette pris på detaljer som større knapper, som er lettere å trykke på.

    Om du lurer på om det har skjedd noe nytt på appen også, kan vi stolt fortelle at den ble oppdatert for noen måneder siden. Mange er blitt glade i appen fordi den er rask og tilgjengelig på mobil. Og lurer du på om sidene fungerer likt som før?

    Funksjonene er slik du kjenner dem fra før. Rask og enkelt oversikt. Den eneste forskjellen er at det er lettere å bruke nå.

    Du kan når som helst bruke denne linken, fra PC, nettbrett eller mobil, for å logge deg inn på «Min side» hos Hurum Kraft:

    https://minside.hurumkraft.no