Asker, Røyken og Hurum får strøm fra sitt eget kraftselskap Asker og Røyken får strøm fra sitt eget kraftselskap Hurum Kraft etter kommunesammenslåingen. Hurum Kraft er blant markedets billigste strømleverandører over tid. Strømselskapet sater også på smarthus-løsninger og elbil-lading.

Før Røyken og Hurum ble en del av Asker kommune, eide Hurum kommune sitt eget kraftselskap Hurum Kraft. Etter sammenslåingen står Asker kommune som eier av kraftselskapet.

Dermed er alle innbyggere i Asker kommune blitt eiere av sitt eget kraftselskap fra årsskiftet 2019/2020.

Billigste strømleverandør over tid

– Vi har tatt mål av oss til å være blant de billigste strømleverandørene over tid, sier adm. dir. Christian Aakermann i Hurum Kraft.

Les mer: Her kan du raskt bytte til Hurum Kraft

Forbrukerombudet har rettet kritikk mot energibransjen og tilbud som ombudet mener at ikke er gode for forbrukerne. Hurum Kraft har over 100 års erfaring fra kraftbransjen. Selskapet har tatt mål av seg til å være en aktør som bidrar til å skape tillit til energibransjen

– Vi forsøker ikke å ligge øverst på prissammenligninger hvor strømprisen er et røverkjøp den første måneden og deretter blir konvertert til en pris som ligger langt høyere enn markedsgjennomsnittet. I stedet følger vi godt med på markedet og tilbyr et konkurransedyktige spotprisabonnement og fastprisabonnement, forteller Aakermann

Les mer: Ladestasjoner for hjem, borettslag, sameier og bedrifter

Hurum Kraft sitt eier/morselskap er Hurum Energi. I konsernet inngår også nettselskapet Hurum Kraft som eier strømnettet på Hurum og Smartliv. Smartliv leverer app- og IoT-løsninger for kraftselskaper, strømnettvirksomheter, kommuner, VA-virksomheter, bygg/eiendomsselskaper og helsesektoren. Virksomhetene bruker systemene i sine tjenesteleveranser, for å styrke kundelojalitet og ofte som element i egen forretningsutvikling. Smartliv-systemene dekker informasjon, overvåking og styring.

Allsidig virksomhet

Det er med andre ord en spennende og allsidig virksomhet som innbyggerne i Asker nå er eiere av.

– Smartliv er altså en virksomheter som leverer til andre virksomheter. Én av disse er Hurum Kraft som med Smartliv-teknologi leser av vannmålere i Lier, Røyken og Hurum. Smartliv har mye spennende på gang som Hurum Kraft-strømkunder vil få nyte godt av, avslutter Aakermann.