Prisområde strøm berører deg som strømkunde. Norge er inndelt i fem prisområder for strøm av Statnett. Det er forskjellige priser i de forskjellige prisområdene/markedsområdene for strøm. Derfor spør prissammenligningstjenester for strøm som strømpris.no hvor du bor i tillegg til hvor mye strøm du bruker.

Du har kanskje sett betegnelsene NO1, NO2, NO3, NO4 og NO5 knyttet til strømpriser og lurer på: Hva betyr NO tilknyttet priser på strøm?

 

5 prisområder strøm

Svaret ligger i at hele Norges kraftsystem er delt inn i prisområder som tilsvarer nettregionenen. Forskjell i pris mellom områdene forteller om flaskehalser i kraftoverføringene mellom regionene, skriver Wikipedia.

For oss forbrukere betyr prisområde strøm at vi betaler forskjellig pris avhengig av hvor i landet vi bor. Dette kan du for eksempel se i Hurum Krafts nettbutikk for billig strøm. Det varierer litt fra produkt til produkt, men ofte står det hvilket område som har hvilken pris.

 

Dette prisområder strøm i Norge:

  • Spot Ekte Prisgaranti Sørøst-Norge (NO1)
  • Spot Ekte Prisgaranti Sørvest-Norge (NO2)
  • Spot Ekte Prisgaranti Midt-Norge (NO3)
  • Spot Ekte Prisgaranti Nord-Norge (NO4)
  • Spot Ekte Prisgaranti Vest-Norge (NO5)

 

Også andre land har delt inn landet i flere prisområder, mens noen bare har ett. Prisområdene fungerer som markedsområder for anmeldinger av kjøp og salg på kraftbørsen. Illustrasjonen er fra Statnett 6. april 2020 og viser kraftutvekslingen mellom prisområder i et land og til prisområder i andre land.