Hvordan bytte strømleverandør? Det er blitt veldig enkelt. Her får du oppskriften!

Du kan kjøpe strøm fra mange forskjellige kraftleverandører. Hvordan bytte strømleverandør? Det er lett. Strømleverandørene har gode rutiner for dette og du kommer aldri til å bli stående uten strøm. Det er fordi nettselskapene – de som eier strømnettet – har leveringsplikt. Så lenge du betaler nettselskapet så vil du få strømmen levert!

Hvordan bytte strømleverandør?

  1. Ha nøyaktig adresse så energileverandøren kan knytte strømabonnementet til riktig måler.
  2. Dersom du bor et sted med mange strømmålere, kan det være lurt å på forhånd notere deg målernummer og målepunkt-ID. Det står på strømmåleren. Men, er du klar her og nå? Prøv uten disse opplysningene! Strømselskapet har som regel tilgang på dette.
  3. Bestem deg for leverandør og strømprodukt, som for eksempel spotpris strøm som er billig strøm fra Hurum Kraft.
  4. Bruk nettstedet til strømleverandøren til å bestille strøm. Du kan også ringe. Du vil treffe mange hyggelige og hjelpsomme folk der ute.
  5. Ikke gjør noe overfor den gamle strømleverandøren din. Den nye strømleverandøren fikser alt. Før måtte du lese av strømmåleren. Det går automatisk nå.
  6. Du får faktura fra både ny og gammel strømleverandør. Den gamle vil sørge for at du får riktig faktura for den strømmen du har brukt og ikke mer, slik at du ikke betaler dobbelt.

Så dette var svaret på spørsmålet “Hvordan bytte strømleverandør”. Så enkelt ! Gå gjerne til denne siden og bestill billig strøm. Hos oss i Hurum Kraft er det nok at du forteller navn og adresse. Da finner vi nesten alltid målerinformasjonen.

Hvordan henger nettleie og strøm sammen?

Litt grunnleggende informasjon i tillegg. For å få strøm i hus, er det to ting vi betaler for. Nettleie og selve strømmen.

Nettleie betaler vi til nettselskaper. I Norge har vi ikke ønsket at det skal være flere strømnett ved siden av hverandre i luften og bakken. Derfor er et bare ett strømnett i for eksempel hver kommune.

Myndighetene styrer hvor mye nettleien kan koste og prisen er lik for brukere i samme strømnett.